10 powodów, dla których brązowy cukier jest najlepszym słodzikiem
Brązowy cukier jest znany jako zdrowsza alternatywa dla białego cukru. Niektórzy ludzie nie są świadomi faktu, że brązowy cukier jest lepszy niż biały cukier, ale prawdą jest, że brązowy cukier jest bardziej odżywczy niż biały cukier.
Powstaje on poprzez podgrzanie rafinowanego białego cukru, a następnie zmieszanie go z melasą lub nierafinowanym cukrem. Dzięki temu brązowy cukier jest bardziej wilgotny i smaczny.
Cukier brązowy jest bogaty w minerały i witaminy, jest źródłem energii dla naszego organizmu. Dodatkowo pomaga utrzymać nas w stanie sytości przez dłuższe godziny.
Brązowy cukier ma również wysoką zawartość błonnika i jest bardzo niski w węglowodany. Nie doda więc do Twojej diety żadnych dodatkowych kalorii.
Cukier brązowy ma niższy indeks GI, co oznacza, że nie jest szkodliwy dla naszego organizmu. Jest też naturalnym słodzikiem i stosuje się go w wielu potrawach.
Cukier brązowy jest tańszy od białego, a jego cena jest niższa. Cukier brązowy jest również zdrowszy od białego, ponieważ zawiera więcej składników odżywczych i witamin.
Cukier brązowy jest dobrym źródłem wapnia, magnezu, żelaza, fosforu, potasu i cynku.
Ma naturalną słodycz i ma inny smak w porównaniu do białego cukru. Ma bogaty karmelowy smak i jest bardzo łatwy do mieszania z różnymi składnikami.
Brązowy cukier jest doskonałym źródłem witamin i minerałów, ale jeśli zamierzasz piec, to użyj białego cukru.
Jeśli chcesz zachować czystość w swojej kuchni, to użyj brązowego cukru zamiast białego.
Wnioski:
Jestem pewien, że przekonasz się, że te powody są prawdziwe, gdy zaczniesz używać brązowego cukru. Tak więc, nie musisz iść na kompromis w sprawie zdrowia swojej rodziny. Możesz również użyć brązowego cukru w swoich przepisach na pieczenie.